Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat impulsa la candidatura del País València per a convertir-se en seu de l’Agència de la Intel·ligència Artificial

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha creat un grup de treball que elaborarà un informe que reflectisca les singularitats, avantatges i punts forts que té el País Valencià per a convertir-se en la seu de l’Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial (IA). Ho ha fet després que el govern espanyol anunciara que aquest serà el primer organisme que se situarà fora de Madrid.

El document es basarà en tres eixos «fonamentals»: la capacitat del territori valencià per a generar i atraure talent, la capacitat i implicació del teixit productiu i la implementació de la IA en tots els sectors i també en l’administració pública, ha explicat la Generalitat.

La Conselleria ha considerat que aquests tres aspectes «abasten tota la ciutadania i són l’exemple de com el Consell ha apostat des del 2015 per una reorientació del model productiu mitjançant la incorporació de la IA de manera transversal, en tots els àmbits de la societat, la qual cosa implica una millora de la qualitat de vida de les persones, a més del creixement econòmic del territori i la generació d’ocupacions en sectors de futur».

L’aposta de la Generalitat Valenciana és posar la IA «al servei de tota la societat valenciana» per a «abordar els diferents àmbits en els quals la IA suposarà un canvi com en aspectes jurídics, socials o ètics».

La seu de l’Agència compta amb un finançament per a enguany de 5 milions d’euros i té entre les comeses supervisar els usos de la intel·ligència artificial i minimitzar-ne els riscos alhora que es fomenta la creació d’un ecosistema d’investigació i empresarial.

Segons fonts coneixedores, Alacant es perfila com el principal «focus» per a albergar aquesta seu per les «capacitats» que posseeix quant a instal·lacions i teixit productiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa