Quinze associacions veïnals d’Alacant s’oposen al traspàs de la gestió dels impostos municipals a SUMA

PP i Cs van plantejar aquest canvi perquè l’entitat dependent de la Diputació passe a gestionar els tributs

Una quinzena d’associacions de veïns d’Alacant s’han mostrat contràries, a través d’un document signat, al traspàs de la gestió dels impostos municipals a SUMA, plantejat per l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alacant, compartit entre Partit Popular i Ciudadanos.

Els dos partits han plantejat recentment l’opció que la gestió dels impostos municipals torne a SUMA, òrgan que depén de la Diputació d’Alacant. Aquesta possibilitat serà sotmesa a debat i a posterior aprovació en el pròxim ple ordinari del setembre, tot i que diverses entitats veïnals han expressat el seu rebuig.

Aquestes quinze associacions exposen, en un document signat, que «aquesta mesura perjudica greument els interessos de la ciutat», i consideren que la intenció de l’alcalde, Luis Barcala, és «regalar» 4 milions d’euros a la Diputació d’Alacant, també governada pel PP i per Cs i presidida per Carlos Mazón, líder del PP valencià.

Concretament, els veïns exposen que no entenen aquest «regal» «quan la gestió municipal funciona de manera eficaç i no té cap problema de funcionament», i demanen que aquests diners que «vol entregar a Suma» siguen entregats per l’Ajuntament a les juntes de districte «perquè aquestes decidisquen com gestionar aquests diners, atenent a les necessitats dels nostres barris», diuen.

Les entitats que han subscrit la carta són Alipark i adjacents, Barrio José Antonio Sol d’Alacant, La Florida, La Voz de la Florida, Divina Pastora, Colònia Requena, Gran Via Sud Port, Segon Sector Las Lomas, Doctor Rico, Moviment per Benalua i Benalua-El Templete. També s’hi ha afegit Verge del Remei, Joan XXIII Segon Sector Las Lomas i l’Associació de Consumidors i Veïns Garbinet-Bulevar, Laderas del Benacantil, El Palamó i Sant Antoni.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.