Diari La Veu del País Valencià
Creadors de contingut digital en català es reuneixen a Palma en la I Trobada LaTroca

Creadors de continguts en català a les xarxes socials es reuniran el pròxim 15 d’octubre en la trobada LaTroca, que tindrà lloc a Palma i que ha estat impulsada per primera vegada per la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya.

La trobada naix amb l’objectiu de «potenciar el panorama de creació digital en català i crear comunitat que s’expresse en aquesta llengua a través de les xarxes, fomentant la relació i el coneixement entre joves de diferents territoris», han explicat la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del GOIB.

En les pròximes setmanes es farà públic el programa complet, on hi haurà tiktokers, youtubers, instagramers, jugadors de videojocs, streamers i impulsors de podcasts. Segons han detallat, es parlarà de llengua i humor, de la comunitat gamer, de l’apoderament a les xarxes i l’eclosió dels podcasts, entre altres. També hi haurà espais d’intercanvi d’experiències i projectes, i altres activitats relacionades amb la creació de continguts digitals en Internet.

L’organització de l’esdeveniment serà a càrrec de les àrees de política lingüística dels tres executius autonòmics i també de l’Institut Balear de la Joventut. Així mateix, col·laboren l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma i l’Obra Cultural Balear.

La primera edició de LaTroca es durà a terme al Teatre Xesc Forteza, a Palma, i les inscripcions ja es poden fer a través del web de la Direcció general de Política Lingüística del Govern balear.

Comparteix

Icona de pantalla completa