Diari La Veu del País Valencià
Com organitzar-se eficaçment en el nou curs

El nou curs ha iniciat i amb ell els deures, els projectes i els controls o exàmens. L’organització és fonamental per a poder portar totes les tasques al dia i no deixar com sempre les coses per a l’últim moment, ja que com sabem les presses mai són bones.

Ara hi som a temps, i és el moment de fer una bona planificació i adquirir nous hàbits i rutines que ens ajuden en el dia a dia i amb les quals siguem capaços d’afrontar el nou curs de manera adequada.

Aquestes són algunes de les claus per a aconseguir-ho:

– Estableix un horari d’estudi: la rutina és bàsica com déiem, per la qual cosa fixar un temps cada dia ens ajudarà molt. Per a fer-ho, utilitza una agenda o un planning setmanal que estiga a la vista i ves anotant tots els treballs pendents i les dates de lliurament, i distribueix-les segons la seua dificultat o temporalitat. No oblides de tatxar-les a mesura que les vages finalitzant.

– Procura fer els deures el mateix dia, encara que no siguen per a l’endemà. Amb això aconseguiràs que no se t’acumulen.

– Prioritza per dates com comentàvem, però també per importància, perquè en el cas que no hi haja temps per a tot, tingues clar quins són preferents.

– Evita tota classe de distraccions durant la teua hora d’estudi. Desconnecta el mòbil i la televisió i concentra’t per a aprofitar al màxim el moment.

– És important que l’habitació on estudies dispose de bona il·luminació i que la temperatura siga agradable. A més, la cadira ha de ser còmoda. Com millor estigues, més fàcil serà estudiar.

– L’ordre i la neteja a ratlla: aquests són factors decisius. Procura tenir la taula neta i buida, així com tenir a mà tots els materials que necessites per a no perdre temps.

– Fixa també uns descansos, per exemple entre tasca i tasca. Fer-ho ajuda a estar menys cansat per a rendir millor.

Comparteix

Icona de pantalla completa