Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida abandona l’equip de govern de Sant Miquel de les Salines i diu ser víctima d’una «conspiració política»

La portaveu i única regidora d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a l’Ajuntament de Sant Miquel de les Salines (Baix Segura), Bienvenida Campillo, ha anunciat aquest dijous que abandona l’equip de govern, que formava juntament amb PSPV i la formació independent Adelante San Miguel, per «ser víctima d’una conspiració política» amb l’objectiu de relegar-la «a l’aïllament absolut en la vida pública».

La ja exregidora d’Educació i Recursos Humans justifica en un comunicat la seua decisió davant l’existència de «maniobres unilaterals», i assenyala que durant l’últim període legislatiu «s’han pres decisions de màxima importància per a l’Ajuntament sense informar ni consultar amb la resta de l’equip de govern».

EUPV formava part del govern local al costat de sis edils del PSPV, que ostenta l’Alcaldia, i altra regidora del partit independent Avance San Miguel, enfront de quatre del PP i un de Cs en l’oposició. Malgrat l’eixida de Campillo, els socialistes segueixen tenint majoria plenària en aquest municipi de quasi 6.000 habitants.

«S’ha tractat de desestabilitzar per complet el funcionament intern de l’Ajuntament amb contractacions irregulars de personal o el nomenament de personal tècnic que no disposa de la titulació necessària per a exercir el càrrec», ha assegurat la regidora, que també ha denunciat un «nepotisme inadmissible», que «atorga treball o càrrecs públics a dit, sense tindre en compte altres mèrits necessaris per als llocs de treball».

EUPV ha manifestat el seu «total suport» a la regidora i al treball desenvolupat durant els últims anys: «Bienvenida Campillo sempre ha apostat per un Govern de canvi, transparent, pròxim als problemes i les preocupacions dels ciutadans», afirma.

La renúncia, que s’ha fet pública durant la sessió plenària, implica que, a partir d’aquest moment, Campillo continuarà la seua tasca política des de l’oposició «per a defensar els interessos de totes les ciutadanes de Sant Miquel de les Salines, que van depositar la seua confiança en Esquerra Unida i en mi».

Comparteix

Icona de pantalla completa