Diari La Veu del País Valencià
Mollà aposta per una cistella bàsica que assegure «preus justos per al productor»

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà (Compromís), ha defensat la necessitat d’abordar «un debat responsable sobre el preu de l’alimentació» davant el context actual d’inflació i ha apostat perquè «qualsevol iniciativa d’una cistella bàsica assegure preus justos per al productor i productes frescos de proximitat».

Mollà ha qualificat d’«interès general» la garantia de preus justos i assumibles per a les famílies en matèria d’alimentació, enfront de l’escalada de costos que «colpeja directament les necessitats més bàsiques de la vida». «El problema més gran és que no s’està garantint el preu al productor», considera.

Així ho ha exposat en l’obertura d’una jornada sobre el funcionament de la cadena alimentària en la qual han participat el conjunt d’entitats agràries (AVA-Asaja, La Unió, COAG, UPA, el Comitè de Gestió de Cítrics i la Federació de Cooperatives Agroalimentàries) i del sector empresarial i distribuïdor a través de Fedacova i Asucova, segons detalla la Generalitat.

En la seua intervenció, Mollà ha apostat per «una major transparència que especifique el cost afegit de cada baula, en honor d’una cadena alimentària més forta i madura i d’una alimentació saludable i de proximitat a un preu just».

Durant la taula redona, representants de les entitats sectorials han expressat els seus punts de vista i han coincidit en el fet que convé propiciar unes condicions de mercat adequades per a tots els actors que intervenen en el procés.

La jornada ha comptat amb la directora de l’Agència d’Informació i Control Alimentaris, Gema Hernández, que ha explicat els detalls de la modificació de la legislació sobre el funcionament de la cadena alimentària. Aquest canvi permet, segons ella, a les comunitats autònomes introduir instruments de gestió com l’Agència Valenciana d’Informació i Control (AVICA), centrada a extremar la vigilància i la inspecció en les operacions.

«Comptar amb un instrument d’aquestes característiques suposa un pas molt important de cara a aconseguir un millor funcionament del mercat que redunde positivament en totes les baules que conformen la cadena alimentària, a fi que part puga obtindre una remuneració justa pel seu treball, sense oblidar tampoc la necessitat de satisfer de forma adequada als consumidors», ha ressaltat el secretari autonòmic Roger Llanes.

Comparteix

Icona de pantalla completa