Diari La Veu del País Valencià
Vistabella del Maestrat dona a conéixer el seu patrimoni arqueològic aquest dissabte

La I Jornada Arqueològica de Vistabella del Maestrat, que se celebrarà aquest dissabte, 17 de setembre, a l’antiga Presó del municipi, ara centre d’exposicions i xarrades, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Universitat Jaume I (UJI) i la Cooperativa d’Atzeneta del Maestrat.

Així, a les 9.30h tindrà lloc la recepció de participants i, tot seguit, s’inaugurà la jornada. A les 10 h, Pablo Medina Gil, arqueòleg i autor de l’Inventari Arqueològic de Vistabella impartirà la ponència «Des de la Prehistòria fins a l’Edat Mitjana. El patrimoni arqueològic de Vistabella del Maestrat». A continuació, serà el torn d’Inés Domingo d’ICREA-Universitat de Barcelona, i de Dídac Roman de l’UJI, que oferiran la xarrada «La Serradasa o Cova del Morral i la Prehistória en el riu Montlleó». L’última conferència serà a càrrec de Vicent Royo, de la Universitat de Valladolid, i porta per títol «De castell al mas. El Boi durant la Baixa Edat Mitjana».

En la trobada, es presentarà l’inventari arqueològic de la localitat i es farà un repàs dels dos jaciments més rellevants de la zona: la Cova de la Serradasa i el Castell de Boi. Cal assenyalar que el 2020 i el 2021 el Programa de Projectes Culturals Encultura – UJI va elaborar aquest inventari arqueològic i amb la informació recopilada s’ha creat un mapa dels jaciments des del paleolític fins a l’edat medieval.

Comparteix

Icona de pantalla completa