La Casa Vivanco o Palau Vivanco, a Catarroja (l’Horta Sud), és un edifici de mitjans del segle XVIII, situat al Camí Reial, al centre de la ciutat, que segueix l’estil neoclàssic amb elements ornamentals del barroc tardà.

Es va construir per a la comercialització agrícola i sedera, especialment d’oli i vi, i estava adaptat per a aquestes funcions. Es tracta d’un exponent de la burgesia comercial fortament influït pels costums nobiliaris. Així, per exemple, presenta un escut familiar que pertany a un dels propietaris del segle XIX.

Presenta planta quadrangular i la façana està dividida verticalment en tres trams amb total simetria. Els dos extrems tenen obertures rectangulars de menors dimensions i estan separats del central mitjançant cadenes que uneixen el pis principal amb la planta superior. El cos central té tres obertures per planta. A la part central de la planta baixa, hi ha la porta principal, sobre la qual hi ha un escut, flanquejada per altres dues de menors dimensions. A la part posterior hi havia un hort, i, durant alguns anys, un camp de futbol que es va suprimir en la dècada del 1980.

El nom prové de la vídua de Vivancos Ortiz, que era la propietària quan es va crear la plaça actual al Camí Reial el segle XIX.

Actualment, és la seu de l’Ajuntament i una de les sales s’ha habilitat com a espai d’exposicions.

Comparteix

Icona de pantalla completa