Diari La Veu del País Valencià
CCOO i UGT convoquen mobilitzacions al sector de supermercats per a exigir un nou conveni

Els sindicats CCOO i UGT han convocat concentracions els pròxims dies 17 i 24 de setembre per a reclamar a la patronal de supermercats Fedacova la negociació d’un nou conveni col·lectiu, ja que la vigència de l’actual va finalitzar en 2021.

«Les treballadores i els treballadors dels supermercats valencians es neguen a seguir sent un col·lectiu oblidat i reivindiquen un conveni que dignifique les seues condicions laborals i reconega una tasca fonamental per a l’economia valenciana», afirmen les organitzacions sindicals en un comunicat, en el qual precisen que aquestes mobilitzacions no afecten a les diferents cadenes de distribució amb convenis col·lectius propis.

«No n’hi ha prou amb asseure’s a negociar, és necessari fer-ho de bona fe i amb la voluntat i el compromís d’aconseguir un acord», afegeixen.

Els sindicats recorden que el sector està integrat majoritàriament per dones que han passat de ser essencials durant la pandèmia «a restar en el més absolut oblit, amb condicions laborals molt millorables i salaris que en la majoria dels casos no superen el Salari Mínim Interprofessional».

Per això, la federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT-PV i la federació de Servicis de CCOO-PV fan una crida a les plantilles a participar en les quatre concentracions convocades els pròxims dies: el dissabte 17 de setembre a Xeraco (Safor) i Sagunt (Camp de Morvedre) i el 24 de setembre a Xiva (Foia de Bunyol) i Alzira (Ribera Alta).

Comparteix

Icona de pantalla completa