Diari La Veu del País Valencià
Mares i pares d’alumnes exigeixen infraestructures dignes en diversos col·legis d’Alacant

Una dotzena d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de la ciutat d’Alacant ha iniciat aquest dilluns el curs escolar amb la lectura d’un manifest a les portes dels col·legis per a exigir a la Conselleria d’Educació que retire, de manera «immediata», la teulada d’amiant dels col·legis Azorín, El Tossal i Emilio Valera. També han reclamat a l’Ajuntament de la ciutat que realitze les obres pertinents de millora i manteniment de les infraestructures pendents.

Les associacions han denunciat reivindicacions en aquest sentit que s’allargaran durant tot el curs escolar. La pròxima serà una concentració el 24 de setembre a les 12 del migdia a la Plaça de l’Ajuntament.

L’escrit està signat per les AMPA dels col·legis Azorín, El Palmeral, El Tossal, El Somni, Joaquim Sorolla, Benalua, Mediterrani, Rabassa, El Bacarot, L’Almadrava, La Canyada de Fenollar i Sant Roc. Segons denuncien, les infraestructures educatives públiques de la ciutat es troben en un «estat deficient», mentre que pel que fa a l’amiant, destaquen que «estem parlant de la salut de més de mil xiquets».

Les associacions han mostrat la seua «sorpresa» i el seu «enuig» davant les declaracions tant del regidor d’Infraestructures, José Ramón González (PP), com de la regidora d’Educació, Julia Llopis, també del PP. Els dos van assegurar que atenen «una a una les peticions de manteniment» dels centres escolars, i els pares els han convidat a visitar els col·legis públics de la ciutat perquè comproven que el pressupost destinat a aquests centres és «totalment insuficient».

Pel que fa al Pla Edificant, han instat a construir noves escoles, a millorar les que ja estaven previstes i a incloure les que porten anys sol·licitant-ho perquè puguen realitzar les obres de millora necessàries com ara construir gimnasos, noves aules i zones d’ombra, així com ampliar menjadors o realitzar les obres d’accessibilitat exigides per la llei, entre altres qüestions.

Segons afirmen, les AMPA «no entenem ni la passivitat de les administracions autonòmica i local, ni el bloqueig sistemàtic de l’equip de govern municipal a la realització d’unes obres tan necessàries».

Davant aquesta situació, han exgit, tant a la Conselleria d’Educació –en mans de la consellera Raquel Tamarit, de Compromís– com a l’Ajuntament d’Alacant –presidit per l’alcalde Luis Barcala, del PP–, «que expliquen les raons de l’abandonament dels col·legis públics de la ciutat d’Alacant i que fixen un calendari d’actuacions a realitzar».

Per a acabar, les famílies han recordat als representants de l’administració que el dret fonamental a l’educació i a la llibertat d’ensenyament, reconegut a l’article 27 de la Constitució, «no es pot exercir als col·legis públics deteriorats, amb instal·lacions deficients i insuficients».

Comparteix

Icona de pantalla completa