L’oratge que (quasi) tots volíem

Encetem setmana atents a l'oratge i a la seua evolució. A l'estiu de 2022 li queden pocs dies i, de fet, tot indica que la tardor vol començar a donar senyals de vida.

Hui encara serà un dia prou assolellat i calorós amb temperatures que fins i tot han pujat respecte a les de les últimes nits i també pujaran al centre del dia tocant els 35-36 graus a la Ribera Baixa i la Ribera Alta, la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés, el Comtat, l’Alcoià, el Vinalopó Mitjà i l’Alt Vinalopó.

Els núvols aniran a més. Avançant des de l'interior, deixaran el cel cada volta més cobert i durant la nit i matinada podran caure els primers ruixats dèbils a les comarques de l'interior.

El que pinten els mapes per a dimarts m'agrada. Feia temps que no dibuixàvem un mapa així i potser ens hem passat posant símbols de pluja, però els models donen pluja. Potser no serà ni intensa ni abundant per tot arreu, però podrà ploure durant la jornada a la major part del País i localment podrà fer-ho amb intensitat moderada.

També cal destacar el descens de les temperatures. Per fi afluixa la calor!

I el que més m'agrada és que l'oratge variable i insegur tindrà continuïtat els dies següents.

Les previsions donen per a dimecres més pluges a l'interior, però també caldrà estar atents al que passe, perquè a última hora de dia la inestabilitat podria centrar-se al sud del territori, on hui els models també marquen pluja per a dijous i divendres.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.