Diari La Veu del País Valencià
Declarat un incendi forestal a Cortes d’Arenós que obliga a activar la situació 1 del PEIF

Efectius de bombers treballen en l’extinció d’un incendi forestal declarat aquest diumenge prop de Sant Vicent de Pedrafita, al municipi de Cortes d’Arenós (l’Alt Millars), que ha obligat a activar la Situació 1 del Pla Especial enfront del Risc d’Incendis Forestals (PEIF).

Al voltant de les 12.30 hores, s’ha detectat fum en una zona de pineda pròxima a Sant Vicent i el foc s’ha associat amb un incendi de vegetació, segons han informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Consorci de Bombers de Castelló.

Fins al lloc, s’han mobilitzat una dotació del Consorci de Bombers de Castelló, tres unitats de bombers forestals de la Generalitat, dos mitjans aeris (un helicòpter amb helitransportada i un avió AT), i un coordinador forestal del cos provincial de bombers.

Minuts després s’ha confirmat que el foc afecta zona forestal i a les tasques d’extinció s’han sumat diversos efectius. En concret, treballen en l’incendi tres dotacions i dos coordinadors forestals del Consorci de Bombers de Castelló, huit unitats de bombers forestals de la Generalitat, sis autobombes, un agent mediambiental, una Unitat de Prevenció d’Incendis i sis mitjans aeris (tres helicòpters i tres avions AT), un d’ells de coordinació.

El nivell 1 d’alerta del PEIF s’estableix quan una situació d’emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l’extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa