Diari La Veu del País Valencià
L’ETNO presenta dos nous jocs educatius dins de l’exposició «No és fàcil ser valencià»

L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, ha presentat dues noves propostes educatives per a col·legis i famílies, «Etnoviatge» i «Cerca L’Etno», que formen part de l’exposició permanent «No és fàcil ser valencià».

La primera proposa, dins de la secció «Ciutat (ciutat: global – local)» de la mostra, un espai de diàleg perquè les famílies puguen «aprofundir i valorar» els continguts sense necessitat de guia o monitor. Pares i fills hauran de desenvolupar exercicis i jocs sobre la mobilitat urbana, els edificis singulars, la forma de la ciutat antiga i el seu reflex en la moderna, la festa urbana, les noves formes de consum o de treball, així com la diversitat cultural que aporten les persones que venen de fora.

Està pensada per a famílies amb xiquets de 6 a 11 anys que puguen visitar i recórrer de manera autònoma (visita lliure) aquesta secció de l’exposició i presenta exercicis amb diferents graus de dificultat segons l’edat. A més, la guia de l’activitat pot completar-se durant la visita, a casa, o en una sala de descans que l’ETNO ha obert aquest estiu destinada al descans i la lectura, situada al final de la secció.

D’altra banda, la segona és un joc en el qual cal trobar Etno (la mascota del museu) a les diferents vitrines de l’exposició. En aquest sentit, una de les modificacions introduïdes fa dos anys amb la renovació de la mostra permanent del museu va ser la instal·lació de vitrines xicotetes a baixa altura dirigides als xiquets menors de sis anys. Aquestes presenten amb objectes (joguets) els continguts amb una iconografia i un llenguatge pensat per a infants.

Amb aquestes novetats, l’ETNO amplia l’oferta per a públic familiar i proporciona recursos perquè les famílies puguen gaudir de la mostra de manera autònoma i utilitzar el museu com a recurs per a l’oci familiar. Així mateix, durant els caps de setmana, els conservadors del museu duen a terme visites guiades per a adults i tallers de caràcter etnològic per a xiquets.

Oferta per a centres educatius

A més, els centres educatius i les associacions disposen d’«El joc de l’horta», un joc de taula sobre l’ús de l’aigua dirigit a grups d’Educació Primària; «De cap a peus», un taller sobre indumentària tradicional, adreçat a grups d’Educació Primària i 1r cicle de l’ESO; «Faltar o morir», un projecte educatiu que reflexiona sobre la mort sorgit de l’exposició «Faltar o morir», un recorregut per l’absència produïda el 2020, destinat a grups d’Educació Primària, ESO i Batxillerat.

I, com cada any quan arribarla tardor, l’ETNO engegarà la setena edició d’«Espanta la por», un projecte de recuperació de l’imaginari tradicional sobre la por dirigida a grups d’Educació infantil i Primària.

Finalment, el museu continuarà amb els programes de salut i benestar: «Caixa dels records, memòries d’una vida», per a persones amb demència en estat inicial, i «Etn(H)ospital», mitjançant el qual el museu proporciona recursos educatius per als xiquets ingressats a la Unitat Pediàtrica de l’Hospital Doctor Peset per a millorar el seu estat emocional i afectiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa