Diari La Veu del País Valencià
Bromera renova la seua direcció literària i aposta per l’especialització

Bromera inicia la tardor literària amb un equip editorial renovat i aposta per l’especialització. Gonçal López-Pampló, que fins ara ha exercit com a director literari del Grup Bromera comença una nova etapa professional vinculada al món acadèmic a la Universitat de València, tot i que continuarà col·laborant com a assessor en el projecte editorial que ha encapçalat fins hui dia.

Com a part d’un procés d’ampliació i renovació de les línies editorials Bromera, el principal grup editorial valencià, incorpora dues noves persones al seu equip: Marc Senabre serà el nou responsable de les edicions per a un públic jove i adult. Al seu torn, Paula Soriano assumirà la tasca de responsable de l’edició de literatura infantil. Aquestes funcions s’estenen als segells d’Algar, Bromera, Tàndem i Diálogo, mentre que la direcció literària dels segells Animallibres i Més Llibres continua de la mà de Jordi Martín Lloret.

La incorporació de dues persones especialitzades en segments literaris diferenciats representa per a Bromera una aposta ferma per ampliar les línies editorials i l’especialització professional, mantenint els valors i la qualitat de les publicacions que caracteritza el grup editorial.

Dos perfils especialitzats

L’arribada de Senabre i Soriano a Bromera constitueix també una aposta per un equip jove, amb la mirada posada en el futur i les noves tendències literàries. Aquesta renovació, segons el director del grup, Josep Gregori, garanteix la continuïtat dels segells editorials com a referent de qualitat literària en el món de les lletres al nostre territori.

Marc Senabre Camarasa (1995) va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de València i va cursar el màster de Teoria Literària i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona, on va dedicar el Treball de Final de Màster al món de l’edició.

Es va especialitzar també en el món de les llibreries amb el postgrau de l’Escola de Llibreria a Barcelona i, des d’aleshores, no ha deixat mai de treballar amb llibres. Ha participat en pràcticament totes les fires de llibre dels territoris de llengua catalana, una experiència que el va portar a treballar a l’emblemàtica llibreria Fan Set, al centre de València, vora tres anys. De l’altra, ha treballat a la Fundació FULL en les Places del Llibre i altres projectes. Juntament amb un grup de companys va crear la revista literària Gargots.

Paula Soriano García (1983) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València, on també va cursar el màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària, arran del qual va iniciar la seua trajectòria en el món de l’edició de llibres de text i la correcció lingüística.

Té una llarga experiència en editorials del món de l’educació (Grupo Anaya, Edicions Bromera, Edicions del Bullent), per a les quals ha corregit, traduït i col·laborat com a assessora literària. Com a editora, des del 2010 edita llibres de Llengua per a primària, secundària i batxillerat. També ha editat i traduït obres de literatura infantil i juvenil per a diverses editorials.

La tardor literària de Bromera

Amb aquesta renovació de la direcció literària, el segell Bromera es prepara per a un inici de curs amb propostes engrescadores per als lectors i lectores de totes les edats, que començaran a veure la llum els pròxims dies. Els primers llibres que arriben a les llibreries són Ravals, de l’autora revelació Montserrat Morera Escarré, i Els dies sense fi, de Jaume Benavente. Amb aquestes dues novel·les, Bromera reforça el catàleg de l’Eclèctica amb motiu de la Setmana del Llibre en Català.

En octubre i novembre la col·lecció per a adults continua creixent amb Després de maig, abans de l’estiu, l’obra amb què Jovi Lozano-Seser ha guanyat el Premi Enric Valor de Novel·la; Pavana per a un infant difunt, de Vicent Enric Belda, guanyadora del premi València de Narrativa, i La persistència dels roures, de Sebastià Carratalà, Premi de novel·la Isabel-Clara Simó.

En l’àmbit de la literatura infantil i juvenil, Bromera continua l’aposta per la novel·la gràfica i amplia la col·lecció La Tira amb Filstrup, una obra incisiva i plena d’humor del tàndem Jaume Copons i Òscar Julve, que ha arribat a les llibreries a principis de setembre. En octubre, aquesta col·lecció creixerà amb Els Robotots, una nova sèrie que parla, en clau d’humor, sobre els dotze treballs d’Hèrcules, i amb Claus, sèrie infantil protagonitzada per una vampira influencer i escrita per Jacobo Feijó i Martín Rodríguez, autors de l’exitosa sèrie de llibrejocs de l’Agència Kronos.

Comparteix

Icona de pantalla completa