La cova de l’Aigua, a Carcaixent

La cova de l’Aigua està situada en el límit entre els termes municipals de Carcaixent (la Ribera Alta) i Simat de la Valldigna (la Safor), i a 3 km de la Barraca d'Aigües Vives. En concret, s’ubica al Pla de l'avenc de l'Aigua, a les muntanyes del Reialenc, finca del Convent d'Aigües Vives.

Conté un interessant conjunt de sales en què han aparegut restes iberes i romanes. Geològicament, presenta dolomies cristal·lines massives del Turonià (Cretàcic Superior). 

Té una gran entrada coberta per la vegetació i, a continuació, un pendent continu d'uns 15 metres. El descens per la part dreta presenta un gran perill de caure a la galeria de la part de baix. S’hi pot accedir ajupit per un túnel xicotet de pedra humida i relliscosa.

L'indret té un traçat complicadíssim que inclou sales a diferents nivells i galeries per les quals és fàcil perdre's. Hi ha dos avencs de 50 i 70 metres de profunditat que inclouen tres petites basses d'aigua i grans sales. El recorregut total és de 240 metres. 

Per a arribar a l'avenc de l’Aigua, cal pujar al Reialenc i agafar el camí de les Cases de Don Bernardo. També es pot arribar des de l'Hort de Soriano i la font de la Parra, o des del Camí de les Basses roges. Una opció més curta és pujar des de la Barraca d'Aigües Vives.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.