Diari La Veu del País Valencià
UGT i CCOO convoquen mobilitzacions davant el bloqueig del conveni del taulell

Els sindicats UGT i CCOO han convocat mobilitzacions davant el bloqueig del conveni del taulell per part de la patronal del sector, ASCER, i no descarten anar a la vaga.

Així, la Comissió Negociadora del Taulell s’ha reunit per a establir les accions de mobilització i reivindicació que duran a terme en les pròximes dates.

L’esmentada comissió ha acordat realitzar mobilitzacions i concentracions de delegats i comités d’empresa del sector del taulell, obertes a la participació dels treballadors i de la societat en general. Els dies 23 de setembre i 21 d’octubre està convocada una manifestació-concentració.

També es realitzaran assemblees informatives de delegats del sector del taulell d’ambdues centrals sindicals sobre la negociació i les mobilitzacions del sector el 16 de setembre i el 14 d’octubre.

«Les organitzacions sindicals i socials no podem permetre que aquells que reben ajudes de l’Estat o d’administracions públiques no complisquen amb la seua responsabilitat social i laboral, és a dir, no poden rebre ajudes aquells que s’aprofiten de les circumstàncies contextuals per a no negociar els increments salarials dels seus treballadors, i que tot i així continuen rebent subvencions públiques», denuncien els dirigents sindicals.

Aquestes accions i les que s’aniran implementant tenen la finalitat de desbloquejar la negociació del conveni del taulell i modificar la postura de bloqueig de la patronal, tot davant «una situació de crisi important, amb una inflació desbocada i davant la insolidaritat i l’egoisme de la patronal», segons han dit els sindicats.

UGT i CCOO han deixat clar que, en cas que persistisca el bloqueig, els dos sindicats augmentaran la pressió i la tensió i acabaran convocant una vaga.

Comparteix

Icona de pantalla completa