Diari La Veu del País Valencià
Plataforma per la Llengua denuncia que l’Ajuntament d’Onda convoca un premi literari de 20.000 EUR només per a obres en castellà

Plataforma per la Llengua del País Valencià ha denunciat en À Punt Notícies que l’Ajuntament d’Onda (la Plana Baixa) ha convocat un premi literari, dotat amb 20.000 euros, al qual només poden optar obres escrites en castellà.

Segons les bases, el certamen «pretén donar a conéixer la ciutat» i, per això, «les novel·les candidates hauran de contindre en la narració alguna referència a Onda». Fonts municipals consultades per À Punt, han indicat que, si la novel·la guanyadora té èxit, «res impedeix que es traduïsca al valencià». A més, asseguren que promouen el valencià en altres activitats durant tot l’any.

Tanmateix, el president de l’entitat al País Valencià, Toni Royo, ha assenyalat que «un ajuntament no és una entitat privada, sinó pública» i que «al País Valencià, hi ha dues llengües que són oficials, el valencià i el castellà». I ha afegit: «Exactament igual com es pot traduir del castellà al valencià, es pot traduir del valencià al castellà». Per tant, «cap dels arguments, s’aguanta», ha afirmat.

L’obra considerada mereixedora del guardó pel jurat (format per Espido Freire, Victor del Àrbol, Christina Linares, Lola P. Nieva i Pablo Sebastià) serà publicada pel grup editorial Renacimiento, amb seu a Sevilla.

Comparteix

Icona de pantalla completa