Diari La Veu del País Valencià
Professors de Religió denuncien que Conselleria «vol reduir l’assignatura al no-res»

Els professors de Religió han protestat aquest dimecres davant la seu de la Conselleria d’Educació contra la reforma educativa que, segons asseguren, fa «mobing» a aquesta assignatura per a «reduir-la al no-res».

Desenes de docents de centres públics, privats i concertats d’arreu del País Valencià han lluït una pancarta en què es llegien lemes com ara «Religió és més, per una assignatura en igualtat». També han emès un manifest en què demanen que Conselleria garantisca «els seus drets» i amb què volen «denunciar la situació d’incertesa i vulnerabilitat amb l’entrada en vigor durant aquest curs escolar de la LOMLOE». «El nostre estatus es va deteriorant, i en especial amb aquesta llei educativa, que per molt que ho diga no pretén una educació integral, atès que elimina una part fonamental de l’ésser humà que és la dimensió religiosa», ha dit el portaveu del grup.

Els docents de Religió creuen que els seus drets estan sent vulnerats perquè la seua assignatura no compta per a la nota mitjana ni es té en compte a l’hora de sol·licitar beques. També se senten discriminats perquè els alumnes de batxillerat que volen cursar Religió han d’estar una hora més al centre, i protesten per la «inestabilitat permanent del professorat».

Comparteix

Icona de pantalla completa