Diari La Veu del País Valencià
Gandia acull una jornada contra la LGBTI-fòbia en memòria de Javier Abil

La I Jornada «Javier Abil» contra la LGBTI-fòbia tindrà lloc a la Casa de Cultura «Marqués González Quirós» de Gandia (la Safor) el 16 de setembre. L’esdeveniment, organitzat pel Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals de la Safor (CLGS), compta amb el suport del departament d’Igualtat de l’Ajuntament de la ciutat i està dedicat a Javier Abil, víctima de l’homofòbia, que va ser assassinat i esquarterat el maig del 2014 a la platja de Gandia.

A les 17 h, inaugurarà la jornada la regidora d’Igualtat i Diversitat de Gandia, Juana Navarro. Tot seguit, a les 17.15 h, hi haurà la primera taula redona, titulada «La lluita contra la LGBTI-fòbia. Les reivindicacions del moviment LGBTI». Hi participaran Toño Abad, president de l’Observatori Valencià contra la LGBTI-fòbia; Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori Contra l’Homofòbia, i Rocío Moya i Isaac Guijarro, d’Olympe Abogados: feministes, pels drets de les persones LGTBIQ+ i antiracistes. Moderarà Vicent Canet, responsable del Projecte de memòria Javier Abil.

Posteriorment, a les 18.45 h, en la segona, «La lluita contra la LGBTI-fòbia. Les polítiques associatives i institucionals per garantir els drets de les persones LGBTI», hi intervindran Antonello Ronag, d’Orienta, Oficina Integral LGBTI de València; Alícia Hervàs, tècnica de programes contra la LGTBI-fòbia de Lambda València; Carla Antonelli, activista pels drets de les persones trans, i Dolors Gimeno, diputada de Diversitat a la Diputació de València. Moderarà Ximo López, coordinador del CLGS.

La cloenda serà a càrrec de José Delamo, director general d’Igualtat en la Diversitat de la Generalitat Valenciana, i Maria Rico, responsable de polítiques trans del CLGS.

Per assistir-hi, cal inscriure’s en aquest formulari.

Comparteix

Icona de pantalla completa