Diari La Veu del País Valencià
El 78% de les empreses químiques valencianes inverteixen en R+D

El 78% de les companyies químiques del País Valencià executen accions de Recerca i Desenvolupament (R+D), segons ha informat l’Associació Química i Mediambiental del Sector Químic de la Comunitat Valenciana (Quimacova), després d’una enquesta a les empreses que pertanyen a l’entitat.

L’associació representa més de 200 empreses del sector químic al País Valencià, cosa que suposa més del 35% del sector en nombre d’empreses i més del 85% de la facturació total del sector al territori valencià, segons ha informat en un comunicat.

Una altra de les conclusions de l’enquesta és que el major percentatge de la inversió en R+D se centra en el desenvolupament del producte (35%) i noves formulacions (21%), seguit per la inversió en nous equips (13%), en aplicacions (2,5%), valorització de residus (1,9%), digitalització (1,9%), processos (1,2%) i envasaments (1,2%).

A més, l’enquesta revela que només el 50% de les empreses químiques valencianes quantifica el retorn que aquest R+D genera i únicament el 32% sol·licita patents dels productes que desenvolupa.

«El sector químic és el que més R+D fa de tota la indústria, i la conseqüència és que és el segon sector més productiu» de tot el País Valencià. «En aquest sentit, prop del 25% de tota la recerca i la innovació» al territori «està produïda pel sector químic, cosa que fa que siga un sector altament competitiu», destaca Miguel Burdeos, president de Quimacova.

L’informe realitzat per l’associació també analitza la sol·licitud de subvencions per a avançar en R+D. De fet, el 60% de les empreses del sector sol·liciten aquest tipus d’ajudes, i d’aquestes el 23,4% de les subvencions són sol·licitades al Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), seguides del 12,4% que se sol·liciten a l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

Comparteix

Icona de pantalla completa