Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 1997 van xiular Raimon a Madrid per cantar en valencià durant l’homenatge a Miguel Ángel Blanco

El 10 de setembre del 1997, durant l’Homenatge a Miguel Ángel Blanco a Las Ventas, a Madrid, van xiular Raimon per cantar en valencià.

El concert havia de ser «per la pau i la llibertat», com va reclamar l’actor José Sacristán, però alguns assistents van mostrar el seu desacord xiulant i escridassant el cantant de Xàtiva per cantar País Basc, una cançó composta el 1967 i «escrita en la llengua catalana que es parla al País Valencià, que allà denominem valencià».

Matías Prats i Ana Obregón van presentar l’actuació de Raimon, que va estar acompanyat al piano per Manel Camp i el públic, en sentir les primeres lletres de la cançó, va començar a increpar l’artista valencià. L’actor José Sacristán, que va intervindre tot just quan Raimon va acabar, no va poder evitar fer un comentari sobre el que havia passat. El madrileny va retraure l’actitud dels espectadors dient: «No sé des de quin estrany sentit de la llibertat es xiula algú que parla en el seu idioma». El reprotxe de Sacristán també va rebre una escridassada per part d’un sector del públic.

El cantautor havia acceptat la invitació de TVE i el PP per actuar en el concert i sabia perfectament a què s’exposava quan va acceptar la invitació. En cap cas no va ser una sorpresa.

TVE va posar a l’abast de la ciutadania, més de vint anys després de l’homenatge, tota la gravació del concert.

Fonts: «El dia que Las Ventas va xiular Raimon per cantar en valencià», Diari La Veu, 2018

Comparteix

Icona de pantalla completa