Si una cosa ens ha deixat clara l’estiu de 2022 són les conseqüències que pot tindre el canvi climàtic… calor intensa o extrema que té incidència en els incendis forestals, en el nostre dia a dia, que es fa insuportable tant de nit com amb sol… però l’estiu encara no s’ha acabat i ens va presentant sorpreses una rere l’altra.

Ara és Danielle qui ens fa veure coses que fins ara no havíem vist: la formació d’una tempesta tropical on mai no s’havia format. La probabilitat que afecte la península ibèrica és molt baixa (de només un 10%), i està previst que en desplaçar-se cap al nord-est perda activitat.

Em preguntava un amic l’altre dia si haurem d’anar preparant-nos per a fer front a aquest tipus de fenòmens meteorològics. La resposta no és fàcil, perquè no es pot negar amb rotunditat davant el que està passant, ni tampoc afirmar que sí perquè potser seria catastrofista o sensacionalista. No m’atrevisc a pronunciar-me ni en un sentit ni en l’altre. Tot indica que cap a finals de setmana es desplaçarà cap al nord-oest de la península i acabarà convertint-se en una borrasca atlàntica.

Al mapa podeu veure la posició de Danielle per a demà dimarts.

I en esta il·lustració de la NOAA podem seguir la seua trajectoria prevista per als pròxims dies

Per tant, la seua incidència serà poc important. Es deixarà sentir al nord i nord-oest de la península, però al País Valencià fins i tot podria enviar-nos vents de component oest amb tot el que això comporta.

De moment, la setmana comença amb oratge estable i prou calorós i ambient bascós fruit de l’elevada humitat ambient.

Les temperatures es mantindran en valors semblants als d’ahir.

Caldrà estar pendents de l’evolució definitiva de Danielle, perquè serà qui determine l’oratge de bona part de la setmana i, com ja hem comentat, la principal incidència que pot tindre ací, a casa nostra, podria ser un notable ascens de les temperatures que notaríem des de demà mateix.

De fet, dimecres i dijous les temperatures podran enfilar-se per damunt dels 35 graus a la costa i vora els 40 graus a les comarques més centrals. Divendres podrien baixar lleugerament les temperatures per tornar a pujar de cara al cap de setmana.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa