Diari La Veu del País Valencià
El Jardí de Vivers de València acull una exposició dedicada a les dones científiques de la Mediterrània

Quasi una trentena de científiques de la Mediterrània protagonitzen l’exposició «Rostres Mediterranis de la Ciència», organitzada per l’Incliva, que es pot visitar fins al 20 de setembre als Jardins de Vivers de València. La mostra s’emmarca en el projecte europeu Mednight, amb l’objectiu de visibilitzar dones investigadores de les regions mediterrànies i promoure les vocacions científiques entre les xiquetes i les joves.

L’exposició ha sigut inaugurada aquest divendres pel director gerent de l’Incliva, Vicente de Juan, que ha destacat que «amb aquesta exposició -que és el tret d’eixida de totes les activitats fins a culminar en la gran festa de la divulgació científica que se celebrarà el 30 de setembre- volem, a més de donar a conéixer el treball d’aquestes científiques tan excepcionals, posar en relleu que no només les dones fan ciència de qualitat a Europa, sinó també en països de l’altre costat de la Mediterrània, com ara Síria, el Líban o Jordània, perquè servisca d’inspiració a les noves generacions, pal·liant l’escassa representació femenina en el món de la investigació».

La selecció, situada al passeig d’Antonio Machado de Vivers (accés per l’avinguda del Botànic Cavanilles), reuneix una col·lecció de breus biografies amb rostres nous, frescos, diferents i d’actualitat; rostres de 27 dones científiques de 18 països de les dues riberes de la Mediterrània que viuen circumstàncies personals, culturals i professionals molt variades, però totes elles amb un element comú que les connecta: el Mare Nostrum.

Adults, joves i xiquets podran conéixer el treball de científiques expertes en les seues respectives àrees, com ara l’albanesa Ornela Bardhi (informàtica i enginyeria), la italiana Fabiola Gianottin (física de partícules), la maltesa Irene Sciriha Aquilina (matemàtiques), la valenciana María Blasco (biologia), la croata Snjezana Kordic (lingüística), l’egípcia Nagwa Meguid (genètica), la francesa Pascale Cossart (bacteriologia), la israeliana Ester H. Segal (nanotecnologia), la marroquina Rajaâ Cherkaoui El Moursli (física nuclear) o la libanesa Najat A. Saliba (química).

L’exposició ha sigut dissenyada per la Fundació Sèneca-Agencia de Ciència i Tecnologia de la Regió de Múrcia i està composta per 15 expositors a doble cara.

Mednight pretén generar unitat mediterrània entorn de la ciència, reconeixent problemes comuns, destacant el valor i el suport de la investigació i la tecnologia cap a les principals preocupacions comunes i posant en relleu la figura de la dona investigadora, especialment en àrees com la mar i contaminació; clima i energies netes; dieta i alimentació; i vida i salut.

Comparteix

Icona de pantalla completa