Diari La Veu del País Valencià
La Coordinadora Pro Fundació Estellés celebra el natalici del poeta i demana adhesions al manifest

El 4 de setembre és el natalici de Vicent Andrés Estellés, que faria 98 anys, i la Coordinadora Pro Fundació Estellés, proposa celebrar la data omplint les xarxes socials de versos del poeta de Burjassot amb l’etiqueta #ProFundEstelles. Per a facilitar-ho, ha engegat una web on es pot consultar tota la informació.

A més, sol·licita a les entitats i col·lectius que organitzen la Nit Estellés que envien els cartells perquè els puguen compartir. També encoratgen tothom a dur a terme aquesta iniciativa, «la millor manera de tornar de vacances, sopant amb amics, reivindicant la cultura, llengua i territori

de la mà d’Estellés».

D’altra banda, la Coordinadora demana el suport de totes les persones, associacions, sindicats i partits al manifest per la recuperació de la Fundació Vicent Andrés Estellés. La llista sencera es pot consultar en aquest enllaç. En aquests altres dos enllaços es pot signar com a particular i com a associació.

Dissolució de la Fundació Estellés

El passat primer de juny, l’Associació Cultural El Bassot de Burjassot (l’Horta Nord) va llançar el crit d’alarma per la dissolució de la Fundació Vicent Andrés Estellés després que l’alcalde del municipi, tal com indicava l’entitat, haguera ignorat els requeriments d’Hisenda per a resoldre els problemes tècnics i legals de la Fundació sense haver reunit el Patronat ni informat la família del poeta.

El 9 de juny es va reunir els membres de la Coordinadora Pro Fundació Vicent Andrés Estellés, integrada pel Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants, Escola Valenciana, Fundació Sambori, Acció Cultural i la família del poeta, i l’endemà van publicar un article en què exigien crear una nova Fundació Vicent Andrés Estellés per respectar el patrimoni «del nostre poeta nacional més important en segles», que la seua gestió i responsabilitat fora compartida per la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Ajuntament de Burjassot, les universitats i la família del poeta, i que es fundara un centre d’estudis per «organitzar i mostrar el llegat del poeta».

La Coordinadora ha valorat positivament la resposta de la consellera de Cultura, Raquel Tamarit (Compromís), «interessant-se pel que ha passat amb la Fundació i mostrant-se disposada a posar-hi remei». Tanmateix, considera que s’ha de continuar treballant fins que siga realitat i, per això, demana el suport de tothom.

Comparteix

Icona de pantalla completa