Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat destinarà un milió d’euros a l’embotelladora de Begís i repararà el Camí del Xap de la Vall d’Ebo

El decret que regularà les ajudes econòmiques a les persones i a les empreses afectades pels incendis originats fa unes setmanes a Begís (Alt Palància) i a la Vall d’Ebo (Marina Alta) recollirà una ajuda d’un milió d’euros destinada a la modernització de la maquinària de la planta embotelladora de Begís i a la reparació urgent del Camí del Xap, la carretera que connecta la Vall d’Ebo, la Vall d’Alcalà i la Vall de Gallinera.

El decret, que previsiblement s’aprovarà durant el pròxim ple del Consell, que se celebrarà justament a la Vall d’Ebo, habilitarà, d’una banda, una ajuda específica per al municipi de Begís. D’altra banda, la Generalitat repararà una carretera «clau» per a les comunicacions entre diferents municipis de la Marina Alta, segons ha anunciat Puig aquest dijous.

En el primer cas, «el fet de contribuir amb l’ajuda d’un milió d’euros a la modernització de la maquinària de la planta embotelladora de Begís», ha destacat Puig, persegueix l’objectiu «d’ajudar l’economia» de l’Alt Palància per a «garantir al seu torn el futur dels veïns de la zona». Pel que fa a la Vall d’Ebo, la reparació del Camí del Xap, que uneix els municipis afectats pel foc, serà «clau» per a la comunicació entre aquestes localitats.

El president valencià ha destacat que la Generalitat s’ha compromés a cobrir el 100% dels danys provocats pels incendis forestals, amb la finalitat «d’intentar revertir» la situació provocada pels focs. Segons ha defensat Puig, «no es tracta només» de recuperar el que s’ha danyat, sinó també «de donar expectatives de futur».

Comparteix

Icona de pantalla completa