Diari La Veu del País Valencià
Les línies 1 i 3 de Metrovalencia reobrin aquest dijous després de la renovació de la via

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) té previst finalitzar aquest dimecres les últimes obres de renovació de via que afecten les línies 1 i 3 de Metrovalencia. Una vegada completats aquests treballs i fetes les proves que permeten obrir els trams afectats, el servei de metro recuperarà la normalitat a partir d’aquest dijous, primer de setembre.

En la línia 1 (Castelló de la Ribera-Bétera) els treballs van començar el 25 de juliol al tram Alginet-Castelló i el 8 d’agost entre Empalme i Bétera, mentre que en línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) les obres van començar el 25 de juliol entre les estacions de Rafelbunyol i Alboraia Peris Aragó, ha indicat la Generalitat.

La conclusió d’aquestes obres coincideix amb la recuperació de l’horari habitual i amb l’aplicació per part de la Generalitat del descompte del 30% en el preu dels títols multiviatge i abonaments temporals de Metrovalencia i SUMA, que integren Metrobus, EMT, Renfe-Rodalia, metro i tramvia, i que se suma a la baixada de preu de fins a un 50% aplicada durant aquest any i a altres mesures per a potenciar el transport públic, com els diumenges gratis, que ha estat vigent durant quatre mesos.

En la línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) les obres al tram l’Eliana-Llíria van començar el 25 de juliol i van finalitzar el 3 d’agost, mentre que entre les Carolines i la Font del Gerro van començar el dia 4 d’agost, i es van completar el 21 d’agost.

Per a executar aquestes actuacions, així com les previstes per a l’any vinent, la Generalitat ha pressupostat més de 32 milions d’euros, IVA inclòs, amb l’objectiu de renovar diferents trams d’aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

Amb aquestes intervencions, la primera fase de les quals es va dur a terme l’abril d’enguany, s’actua sobre aparells de via (desviaments, fuites, travessies, entre altres) i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

Amb els treballs fets la Setmana Santa i l’estiu s’han canviat 48 desviaments, 50 passos a nivell de vehicles i 21 per als vianants o entre andanes. A més s’han renovat quasi cinc quilòmetres de via.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front al deteriorament que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Comparteix

Icona de pantalla completa