Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat aplica la reducció addicional del 30% en abonaments i títols multiviatge de transport públic a partir de l’1 de setembre

La Generalitat aplicarà a partir d’aquest dijous, primer de setembre, la reducció addicional d’un 30% en el preu dels abonaments i títols multiviatge de tots els serveis de transport públic que són competència de la Generalitat.

Aquesta mesura se suma a la reducció de preus de fins a un 50% que ja està vigent i afecta els títols SUMA, zona TAM d’Alacant, TRAM de Castelló de la Plana, TRAM d’Alacant i Metrovalència.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró (PSPV), ha assenyalat que «aquest descompte se suma a les tarifes ja aplicades enguany per la Generalitat en els transports de la seua competència, que han permés que les persones usuàries es beneficien de descomptes de fins a un 50% i que han suposat una inversió de més de 20 milions d’euros per part del govern autonòmic». Així mateix, ha explicat que «aquesta iniciativa forma part del paquet de mesures que la Generalitat ha anat aplicant després de la invasió d’Ucraïna per a fer front a la pujada dels costos de l’energia i per a incentivar l’ús del transport públic per a afrontar aquesta situació».

La mesura s’aplicarà fins al 31 de desembre del 2022 i queden exclosos els bitllets senzills i d’anada i tornada. Posteriorment, des del primer de gener fins al 31 de gener del 2023, els títols adquirits dins del període bonificat seran susceptibles d’utilització.

La reducció del 30% és conseqüència de l’aprovació del govern espanyol del Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, que estableix un sistema d’ajudes directes, corresponents al 2022, per a proporcionar suport financer a les comunitats autònomes per a aplicar un descompte en el servei de transport públic per carretera de la seua competència.

Títols SUMA i Metrovalència

La reducció del 30% també s’aplica als nous títols de transport SUMA, que integren per primera vegada, en una sola targeta i al mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València dels serveis de Metrovalència, Metrobús, EMT i Renfe-Rodalia.

L’engegada de SUMA el gener d’enguany ja ha permés oferir una important rebaixa sobre les tarifes anteriors, entre un 11% i un 55% segons els títols, que s’afegirà al descompte temporal del 30% previst per als pròxims tres mesos.

Amb aquesta nova rebaixa els títols SUMA 10 passen de 8 a 5,60 euros per a una zona; de 12 a 8,40 euros en dues zones, i els corresponents a tres zones es redueixen de 20 a 14 euros. SUMA mensual passa a costar 24,5 euros per a una zona i 37,1 per a tres, mentre que el SUMA Mensual Jove d’una zona costarà 20,8 euros i de tres 31,55 euros.

En Metrovalència la reducció del 30% s’aplica en tots els títols TuiN i abonaments temporals. Sobre els títols TuiN s’aplica directament el descompte del 30% sobre l’import carregat i addicional a la resta de reduccions que corresponguen per a imports abonats a partir dels cinc euros de recàrrega mínima establerta. El descompte addicional s’afegeix a les reduccions existents per a Tuin Jove, Família Acollidora i Família Nombrosa General i Especial.

Els títols mensuals Gent Major i Mobilitat per a tres zones passa a costar 6,80 euros. En el cas del títol Mobilitat Anual s’ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús.

Zona TAM d’Alacant, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló de la Plana

En la zona TAM d’Alacant, l’abonament Móbilis de 10 viatges passarà a costar 6,05 euros; l’abonament Móbilis Jove de 30 viatges es redueix fins a 14,8 euros, i l’abonament escolar de 30 viatges 11,55 euros. Els títols Bono 30 dies es redueixen a 28 euros i la ruta 4/30 Jove a 10,50 euros.

Els títols propis del TRAM d’Alacant es redueixen de nou després de la modificació aplicada al juny d’enguany, que ja va permetre que es reduira el preu dels viatges fins a un 50%. Amb aquest descompte addicional del 30% els preus són per l’abonament 10 d’una zona 5,6 euros, de dues zones 8,4 euros, i 14 euros de tres zones. L’abonament 30 d’una zona queda en 15,95 euros, 23,9 euros de dues zones i 39,9 euros per a tres zones.

El títol 24 hores s’ha fixat en 5,6 euros i els mensuals Gent Major i Mobilitat passen a 6,75 euros. En el cas d’aquests dos títols, de periodicitat anual, s’ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com en targetes en ús.

En el TRAM de Castelló de la Plana, l’abonament de 10 viatges passa a costar 5,7 euros i el de 30 dies 21 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa