Diari La Veu del País Valencià
Agost s’acomiada amb oratge variable i insegur

Al mes d’agost li queden 48 hores, i tot indica que l’oratge serà variable i insegur, que no plourà per tot arreu, però la pluja està quasi garantida al cent per cent.

Els avisos que emet Aemet sempre són una bona referència per a saber el que ens pot esperar, i demà estem en avís groc a la Safor, la Vall d’Albaida, les Marines i el Comtat per probables tempestes que podran generar ruixats intensos, fortes ràfegues de vent i fins i tot pedra.

Durant bona part del matí el sol predominarà al cel del País Valencià, però a la vesprada es quedarà més ennuvolat i serà quan haurem d’estar atents a la formació de tronades al centre i al sud del país.

A més de les tronades també haurem d’estar atents a les fortes ratxes de vent que puguen acompanyar les tempestes i als ascensos sobtats de temperatura.

Les condicions meteorològiques per dimecres no m’agraden gens, perquè el flux de vent de ponent que marquen les previsions des de primera hora del dia farà pujar les temperatures a la franja costanera, i de vesprada les tronades agranaran de nou el País Valencià de l’interior cap a la costa.

Parlem de ponent, calor i tronades, tres factors que ens faran estar molt alerta davant l’alt risc d’incendis forestals.

Setembre i la tardor climatològica començaran dijous amb núvols al cel i temperatures més baixes, però sense pluja. Un oratge poc definit amb núvols mitjans i alts, vents de llebeig al centre i al sud i ambient bascós.

Passeu bon dia… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa