Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Sueca demana a la Confederació Hidrogràfica retirar la canya invasora dels marges del riu

L’Ajuntament de Sueca (Ribera Baixa) ha instat la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) a retirar la planta invasora que afecta els marges del riu al seu pas per aquest terme municipal. Segons indica el consistori, aquestes plantes «impedeixen gaudir del paisatge i provoquen l’acumulació de canyes a l’aigua, especialment en època de pluges», al mateix temps que han reivindicat una «solució definitiva» per a acabar amb «els problemes» que genera aquesta situació.

L’alcalde de la localitat, el socialista Dimas Vázquez –tot i que està enfrontat amb el seu partit després de trencar el pacte de govern local que en un principi va signar– i el president de la CHX, Miguel Polo, han mantingut una reunió aquesta setmana per a tractar l’assumpte, segons ha informat el consistori en un comunicat.

«Aprofitant la nostra trobada el mes passat, vaig proposar al president aquesta reunió perquè poguera comprovar in situ quina és la situació de la planta invasora en aquesta zona del riu, des de l’assut de Cullera fins Els Canos, i el problema que ocasiona, perquè ens puga oferir una solució definitiva, atès que és competència de la CHX la seua gestió i el seu manteniment», ha dit Vázquez.

El president de la CHX ha assegurat que ha «pres nota» de la petició de l’alcalde i ha indicat que en realitzarà un seguiment. «Volem que se solucione amb recursos del Ministeri, tal com ha ocorregut en altres zones del riu», ha dit.

L’Ajuntament vol que el paratge «estiga net» perquè la ciutadania «puga gaudir dels seus passejos o de la pràctica d’esport, i facilitar també el pas de vehicle als camps de cultiu adjacents». «És una qüestió en la qual s’hauria d’actuar ja des de la CHX per a eliminar eixe mur que ens impedeix gaudir del nostre entorn», ha insistit l’alcalde de Sueca.

Comparteix

Icona de pantalla completa