Ens apropem a la recta final de l’agost i sembla que per fi l’oratge vol ajustar-se al que toca.

La setmana començava amb calor i temps estable, però des de dimecres hem notat com l’atmosfera anava entrava en fase d’inestabilitat. Aemet començava a emetre avisos meteorològics per tronades que localment podien ser intenses i vindre acompanyades de pedra.

Així comencem hui el dia: pendents d’un oratge que de nou amenaça a deixar-nos pluges i tronades que localment seran intenses i podrien vindre amb ‘mala companyia’.

A les comarques de la Plana, del Camp de Túria, Ribera Alta o Els Serrans, així com també a l’Horta, a la Safor, a la Marina i al Comtat en teoria ha de ploure amb més intensitat i és on hi ha més perill de pedra.

El dia començarà amb pocs núvols, però a migdia assistirem a la formació i creixement de nuvolades que aquesta vesprada portaran ruixats forts i intensos que podran mantenir-se actius durant la nit i la matinada.

Les temperatures quedaran en valors prou més baixos que els últims dies. De fet, seran pocs els observatoris que arriben o superen els 30 graus.

L’últim cap de setmana d’agost també haurem d’estar atents al cel perquè, almenys, demà dissabte les tronades tornaran a afectar les muntanyes del nord i de l’interior, i encara que serà més difícil que arriben a la costa tampoc no es pot descartar.

Diumenge serà un dia més assolellat i calorós i només a última hora de la vesprada podria sentir-se algun tro o escapar-se algun ruixat per l’interior.

I tot indica que els últims dies del mes d’agost també caldrà estar atents a les tronades.

Tingueu bon divendres i bon cap de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa