Diari La Veu del País Valencià
La Diputació d’Alacant convoca la XXVIII edició del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià

La Diputació d’Alacant, presidida pel líder del PP valencià, Carlos Mazón, ha convocat la XVIII edició del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2023, dotat amb 20.000 euros. El termini de presentació de treballs estarà obert fins el 30 de novembre.

El premi reconeix el treball realitzat per Enric Valor i Vives (1911-2000) per a la normalització de la llengua al País Valencià realitzada per ell mateix com a autor i investigador.

Diversos premis van reconèixer la figura d’Enric Valor, com ara el de les Lletres Valencianes atorgat per l’Ajuntament de València, el Premi Sanchis Guarner, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya o la Medalla d’Or de la Província d’Alacant, que la Diputació li va concedir a l’escriptor a títol pòstum.

27 novel·les han estat guardonades fins ara per aquest premi. L’última va ser Després de maig, abans de l’estiu, de l’escriptor d’Ondara (Marina Alta) Jovi Lozano-Seser. El premi es convoca per part de la Diputació des del 1995 i és de temporalitat anual.

La vicepresidenta de la institució provincial, Julia Parra (Cs) ha manifestat que «amb aquesta nova edició, que esperem que desperte un gran interès, volem mostrar el nostre suport als autors que aposten per la llengua valenciana seguint el camí d’Enric Valor i dels seus treballs literaris de gran qualitat».

Comparteix

Icona de pantalla completa