Diari La Veu del País Valencià
500 experts es reuniran al setembre a València en el 25 Congrés Internacional de Màquines Elèctriques

Al voltant de 500 experts mundials en l’àmbit de les màquines elèctriques es reuniran en la 25a edició de la ‘International Conference on Electrical Machines’ (ICEM), que se celebrarà al Palau de Congressos de València entre el 5 i el 8 de setembre, i en la qual se situarà a l’electrificació «com a eina necessària per a la descarbonització i per a aconseguir els objectius definits en les estratègies internacionals del nou ordre energètic mundial».

L’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), la Universitat Politècnica de València i l’Associació ICEM NPO són els organitzadors d’aquest esdeveniment.

Segons destaca l’organització en un comunicat, en els temps actuals, en els quals les màquines elèctriques van cobrant una importància predominant, donades les aplicacions avantguardistes en les quals participen —des de la mobilitat elèctrica a la generació d’energies renovables—, «gran part de la comunitat científica i industrial a escala mundial centrarà la seua atenció en el citat esdeveniment».

Aquesta tecnologia també és clau en l’actual era de la digitalització i la indústria 4.0, ja que el monitoratge constant d’aquestes màquines aporta una «gran quantitat» de dades en temps real, l’anàlisi de les quals permet millorar el seu rendiment i avançar-se a possibles fallades, afermant així la fiabilitat de processos i indústries.

Recentment, s’ha tancat el termini d’enviament d’articles i de propostes de tutorials. S’han enviat més de 420 articles de múltiples grups de prestigi internacional, tant d’universitats com de companyies «rellevants» en l’àrea de màquines elèctriques (Siemens, ABB, WEG). Així mateix, s’han acceptat huit tutorials que seran impartides per diversos investigadors de «gran prestigi» mundial.

ICEM és «un dels esdeveniments mundials de més prestigi en l’àmbit de les màquines elèctriques». Després de la seua primera edició celebrada a Londres en 1974, ICEM s’ha organitzat bianualment de manera ininterrompuda, amb edicions recents «molt reeixides» celebrades a Hèlsinki (Finlàndia) en 2000, Bruges (Bèlgica) en 2002, Cracòvia (Polònia) en 2004, Chania (Grècia) en 2006, Vilamoura (Portugal) en 2008, Roma (Itàlia) en 2010, Marsella (França) en 2012, Berlín (Alemanya) en 2014, Lausana (Suïssa) en 2016, Alexandroupoli (Grècia) en 2018 i Göteborg (Suècia) en 2020.

Com a General Co-Chair d’ICEM 2022 participa el professor José Alfonso Antonino Daviu, de la part universitària d’ITE, que ha rebut nombrosos premis de rellevància a escala estatal i mundial en l’àrea de motors elèctrics com el Nagamori Award (Kyoto, el Japó 2018), la Medalla Juan López de Peñalver de la Reial Acadèmia d’Enginyeria (Madrid, 2016), el SDEMPED Diagnostic Achievement Award (Tolosa, France, 2019) o el recent nomenament com Prominent Lecturer per part de la IEEE Industry Applications Society (USA).

Comparteix

Icona de pantalla completa