Diari La Veu del País Valencià
Educació presenta recurs contra la decisió del TSJ de suspendre l’obligatorietat dels àmbits en 1er de l’ESO

La Conselleria d’Educació ha assegurat aquest dimecres que acata la decisió del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) de mantindre la mesura cautelar de suspensió de l’obligatorietat de l’ensenyament per àmbits en primer de l’ESO el pròxim curs, però destaca que no la comparteix «en absolut», i per aquest motiu l’Advocacia de la Generalitat està preparant un recurs que, informen, es presentarà dins del termini establert.

Des del departament dirigit per Raquel Tamarit (Compromís) assenyalen que presenten recurs perquè entenen que l’ensenyament per àmbits en aquesta etapa és «molt positiva» per a l’alumnat, perquè «millora la transició entre les etapes de Primària a Secundària».

En tot cas, apunten que la mesura cautelar «no impedeix que els centres educatius, de manera voluntària, puguen mantindré l’ensenyament per àmbits en 1er de l’ESO aquest pròxim curs».

Per tant, la Conselleria d’Educació inicia aquest mateix dijous una sèrie de reunions amb tota la comunitat educativa –sindicats, docents, associacions de mares i pares, de directors i amb la patronal de l’ensenyament concertat– amb l’objectiu que quan dijous dia 1 de setembre el professorat es reincorpore al treball, «tots els centres educatius tinguen clares les instruccions i els passos a seguir perquè comencen les classes amb normalitat el dilluns 12 de setembre».

La secció quarta de la sala del contenciós administratiu del TSJ va decidir mantindre la suspensió cautelar de l’article 11.3 del decret del 5 d’agost del Consell, de regulació de l’ordenació i el currículum d’Educació Secundària Obligatòria, que estableix l’agrupació obligatòria per àmbits de coneixement per al primer curs de l’ESO.

Així figura en una interlocutòria datada aquest dilluns, en què la sala exposa que decideix mantindre’n la paralització que ja va acordar la setmana anterior, quan va acceptar un recurs interposat pel sindicat UGT-PV. En aquell moment es van donar tres dies de termini a la Generalitat perquè presentara, si ho considerava convenient, al·legacions.

La interlocutòria assenyala que l’organització curricular de primer de l’ESO serà una proposta flexible d’agrupació de matèries per àmbits de coneixement. Aquesta proposta es concretarà per part dels centres en funció de les seues pròpies característiques i de les necessitats reflectides als informes individuals de l’alumnat procedent de sisè curs de l’Educació Primària.

«El que se suspèn és l’aplicació de manera obligatòria i imperativa». Per tant, «si un centre educatiu considera aplicable l’agrupació, res no impedeix que es realitze així», diu el document judicial.

Comparteix

Icona de pantalla completa