Diari La Veu del País Valencià
Alacant delega en una empresa d’Enrique Ortiz l’obra per a connectar el passeig de l’Esplanada amb la Rambla

La Junta del govern local d’Alacant, integrat pel Partit Popular i per Ciutadans, ha aprovat l’adjudicació de la fase III de les obres de reurbanització del passeig de l’Esplanada a l’empresa Tizor Hormigones y Asfaltos per un import de 3.124.784 euros. Els treballs inclouran l’eliminació del final de la Rambla, la part adjacent a l’Esplanada, passeig que guanyarà un espai pel qual els vehicles de motor ja no podran circular.

Es dona el fet que aquesta empresa va ser fundada pel controvertit empresari Enrique Ortiz, condemnat per suborn i finançador, tal com ell mateix va reconèixer en seu judicial, de les campanyes electorals del PP valencià en 2007 i 2008. Enrique Ortiz també és propietari de l’Hèrcules CF, el club de futbol de la ciutat, l’afició del qual ha clamat els últims anys perquè deixe el club en mans d’altres inversors. L’empresari encara té judicis pendents relacionats amb el cas Brugal.

El regidor d’Urbanisme, Adrián Santos (Cs) ha explicat que amb aquesta fase de reurbanització el que volen és «convertir en una zona per a vianants un espai que estava reservat al trànsit rodat». L’edil diu que aquest projecte és «una demanda històrica dels comerciants i dels hostalers de l’Esplanada, que volien que les dues zones del passeig quedaren connectades» entre si. Les obres tenen un termini d’execució de huit mesos.

Una de les parts significatives del projecte és l’execució i integració d’un carril bici que anirà des del carrer Bilbao fins a la Porta del Mar, que donarà continuïtat als eixos ciclistes que s’estan desenvolupant a la ciutat. També es pretén connectar la ciutat amb la platja del Postiguet a través de vies adaptades a vehicles no motoritzats.

De moment, des de l’oposició s’ha criticat el fet que el projecte no contempla, almenys en principi, la plantació d’arbres en una zona com la que s’ubica entre la Rambla i l’Esplanada, prou assolellada i freqüentada tant per veïns de la ciutat com pels milers de turistes que hi acudeixen cada dia.

Disseny de la previsualització del projecte que pretèn unir l’Esplanada (passeig horitzontal) amb la Rambla (avinguda vertical) / Europa Press

Comparteix

Icona de pantalla completa