Diari La Veu del País Valencià
La consellera Mollà reapareix per a demanar una reflexió profunda sobre la gestió del foc

La consellera d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha fet una crida a la «reflexió profunda» sobre la gestió del foc en un enclavament amb 1,3 milions d’hectàrees de massa forestal, terreny que suposa el 57% del territori valencià, i a la necessitat d’ampliar la pastura en algunes zones, a impulsar el mosaic agroforestal, a atacar la despoblació i a introduir un pagament per serveis ambientals.

«Els temps són molt complicats, hem fet bones inversions, però hem de donar un salt de qualitat perquè el que hem vist enguany pot no ser un episodi únic, ni de bon tros, ni ha de ser necessàriament el més agressiu que viurem els pròxims anys». Així s’ha expressat la consellera després de visitar aquest divendres el punt de comandament avançat de l’incendi de la Vall d’Ebo (Marina Alta).

Mollà, que encara no havia fet acte de presència en cap de les zones afectades pel foc, ha subratllat la necessitat d’extremar la vigilància per a actuar amb agilitat en cas de detectar un nou focus.

Després de recordar que la prioritat és sempre protegir i garantir la seguretat de les persones i de les vivendes, ha confiat, d’acord amb la situació actual, en poder donar prompte per controlat el foc que envolta les comarques de la Marina Alta i del Comtat.

A més, la consellera d’Agricultura també s’ha mostrat preocupada per la situació de l’incendi forestal de l’Alt Palància, on les flames ja han calcinat més de 19.000 hectàrees, i ha demanat novament una partida pressupostària extraordinària al Govern espanyol per a les zones afectades.

Mollà també ha agraït «l’immens» esforç dels professionals que han treballat en primera línia per a extingir els incendis, i s’ha interessat per la seua situació després de llargues jornades de treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa