Diari La Veu del País Valencià
L’alcaldessa de Begís es lamenta: «No hi ha res que puga solucionar açò»

L’alcaldessa de Begís (Alt Palància), María José Madrid (PSPV), ha demanat «paciència» als veïns de la localitat afectats per l’incendi que volen tornar a les seues cases, perquè «encara queden fronts oberts encara que es veja el cel blau», i cal tindre «precaució» i «ser empàtics». «Açò no hi ha qui ho solucione, no deixen de sorgir fronts per tots els costats», ha lamentat la primera regidora quan el foc ja ha cremat 19.000 hectàrees i supera un perímetre de 120 quilòmetres.

Madrid ha explicat que les carreteres d’accés a Begís són d’únic accés, cosa que suposa un «problema», perquè «si es col·lapsen pels cotxes dels veïns que volen tornar i impedeixen el pas d’un vehicle d’emergència de la UME, estem posant en perill que es puga salvar una casa o una superfície d’una altra població», ha advertit.

«Al terme de Begís ja no li queda res, però cal tindre empatia amb la resta de poblacions afectades, perquè encara hi ha fronts oberts i no podem col·lapsar les carreteres», ha dit.

María José Madrid ha expressat el seu agraïment a totes els mitjans «per l’esforç tan gran que estan fent entre tots per a ajudar en les tasques d’extinció». «Estic commoguda per l’operació i per l’esforç tan gran que estan fent», ha reconegut amb emoció.

Pel que fa als ànims dels veïns de Begís, l’alcaldessa diu que «estan malament, molt malament», perquè «passen els dies i tot s’està fent molt llarg: és un desastre absolut per a tots els que ho estem patint».

«Per part de la població hi ha un sentiment molt gran d’ansietat, angoixa i de necessitat de veure les cases i de veure com està tot després de l’incendi. La nostra força i el nostre entorn natural se’ns han anat», ha lamentat.

Madrid relata que les condicions meteorològiques no han contribuït a la millora de la situació, ja que «en poc temps el vent s’ho ha emportat tot. Un vent canviant, malgrat la lluita activa i forta dels mitjans per a poder aturar-lo, però que ha resultat ser incontrolable».

«La població i els mitjans s’han bolcat amb nosaltres i amb les persones desplaçades dels albergs que se’n van anar de qualsevol manera els estan oferint productes de bany, roba i medicines. Una solidaritat absoluta per part de Viver, que no han pogut posar més mitjans a la nostra disposició», ha agraït.

Comparteix

Icona de pantalla completa