Diari La Veu del País Valencià
Els pobles evacuats de l’Alt Palància continuaran en aquesta situació com a mínim fins dissabte

Els municipis evacuats per l’incendi forestal originat diumenge a Begís (Alt Palància) continuaran en aquesta situació com a mínim fins dissabte, quan es tornarà a avaluar el risc. Mentrestant, la localitat de Les Alcubles (Els Serrans) deixa d’estar confinada i passa a estar en tancament perimetral. Els veïns podran eixir al carrer, però no podran eixir de la població.

Així ho ha explicat la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, des del punt de comandament avançat de Begís, una decisió que s’ha pres per «no poder garantir la seguretat d’aquestes persones ni tampoc el seu retorn» als pobles de Sacanyet, Teresa, Toràs i Begís, tots a l’Alt Palància.

Mentrestant, a Les Alcubles s’ha acordat el desconfinament parcial amb un tancament perimetral del terme municipal amb l’objectiu de deixar lliures les carreteres perquè circulen els mitjans d’extinció, i així evitar perills com ara caigudes de branques o incursió en zones perilloses. La població d’aquesta localitat dels Serrans va ser confinada dijous per l’avançament de les flames en direcció sud, que va obligar a tallar l’accés al santuari de la Cova Santa.

Precisament, la consellera ha advertit que l’incendi avança aquest divendres de forma més lenta, però amb més virulència cap a la zona del santuari, que està ubicat entre Les Alcubles i Altura (Alt Palància), tot i que la situació general del foc és «un poc més favorable» que durant la vesprada del dijous.

El que més preocupa és que les flames arriben al Parc Natural de la Serra Calderona. És per això que 30 dels 50 mitjans aeris desplegats estan concentrats al flanc sud de l’incendi per a evitar-lo.

La previsió meteorològica diu que podrien entrar vents del sud-est, cosa que obligaria a canviar l’estratègia dels equips d’extinció. De moment s’ha evitat que el foc s’introduisca a la serra Calderona, però l’amenaça es manté.

Comparteix

Icona de pantalla completa