Diari La Veu del País Valencià
Detecten veïns esquivant les prohibicions d’accés a determinats municipis pel foc de Begís

La Guàrdia Civil ha detectat veïns que estan esquivant les prohibicions d’accés als municipis afectats per l’incendi de Begís i que regressen a les seues localitats. Així ho ha confirmat el president de la Diputació de Castelló, José Martí (PSPV), després de reunir-se al punt de comandament avançat de Xèrica-Viver (Alt Palància).

«Estem en contacte directe amb els alcaldes i alcaldesses, sobretot amb els de les poblacions confinades o, en aquest cas, desallotjaves, que han de suportar una pressió important, com és lògic, dels seus veïns», ha dit Martí, qui ha afegit que s’està avaluant, en cada reunió, la possibilitat que alguns d’aquests desallotjaments es puga donar per acabat.

En canvi, Martí ha destacat que els tècnics, «com és lògic, han de ser necessàriament molt prudents perquè, al llarg del dia d’ahir, hi va haver alguna reproducció, i és fàcil que hui en torne a haver alguna quan canvie el vent» a la zona.

De tota manera, també ha subratllat que en cada reunió de coordinació s’aborda la possibilitat dels retorns, i ha mostrat el seu desig que «en les pròximes reunions potser puguem tindre bones notícies», en concret pel que fa a Begís i a Toràs (Alt Palància). «A Teresa no, perquè hi ha reproduccions del foc que són molt pròximes», ha dit el president de la Diputació de Castelló en referència a aquesta altra localitat, també ubicada a l’Alt Palància. En tot cas, ha donat importància al fet que «decisions com aquestes s’han de valorar detingudament».

El president de la Diputació de Castelló ha confirmat, alhora, que han tingut constància que alguns veïns han accedit a pobles desallotjats. «N’hi ha moltes pistes i, desgraciadament, alguns veïns estant saltant-se les prohibicions, i seria lamentable que la Guàrdia Civil haguera d’intervindre de manera més contundent», ha declarat.

Segons Martí, els agents de l’institut armat estan acompanyant veïns i veïnes perquè accedisquen amb ells per a proporcionar aigua i aliments als seus animals, tant d’explotacions ramaderes com de domèstics. Com a exemple, el president de la Diputació de Castelló ha dit que a Toràs, un veí que té canaris que han sigut campions de concursos, «ha pogut accedir per a donar-los de menjar».

Comparteix

Icona de pantalla completa