Diari La Veu del País Valencià
L’incendi de Begís amenaça la serra Calderona

Es complica encara més la situació de l’incendi que es va originar dilluns a Begís, a l’Alt Palància. La complexitat meteorològica ha permès les flames avançar sense aturador fins al punt d’amenaçar la serra Calderona, el parc natural que separa les conques dels rius Palància i del Túria i que abasta municipis de les comarques de l’Alt Palància, del Camp de Morvedre, del Camp de Túria i de l’Horta Nord. Alguns dels punts d’aquest accident geogràfic es troben a només vint quilòmetres de la ciutat de València.

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, oferia una roda de premsa a primera hora de la nit del dijous després de la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI), i explicava que el foc ha avançat amb tanta força que obligarà els mitjans terrestres a treballar durant la nit. A l’endemà, el divendres, s’incorporaran mitjans procedents d’Alacant i una dotació terrestre de la Unitat Militar d’Emergències.

El foc ha cremat 13.100 hectàrees en un perímetre superior als 120 quilòmetres i es mantenen evacuats els veïns dels municipis de Begís, Toràs i Teresa, aquests tres a l’Alt Palància, així com els de les pedanies de la Pobleta, Artaix i Osset, les tres pertanyents al municipi d’Andilla (Els Serrans). També resten confinats els habitants de les Alcubles, tot i que els de Viver ja poden eixir de les seues cases després d’uns dies de confinament per la proximitat del foc i pel predomini del fum.

Per la nit s’esperen vents com els que han fet revifar les flames al flanc sud de l’incendi.

Comparteix

Icona de pantalla completa