Diari La Veu del País Valencià
Els alcaldes dels municipis afectats pel foc de l’Alt Palància demanen «més facilitats» per a actuar en zones forestals

El president de la Diputació de Castelló, José Martí (PSPV), i la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), la també socialista Jeannette Segarra, s’han reunit aquest dijous amb els alcaldes i alcaldesses de la zona de l’Alt Palància per a tractar, entre altres qüestions, la millora de la gestió dels boscos per a previndre incendis. Els responsables municipals han reclamat la necessitat de tindre «més facilitats» per a poder actuar a les zones forestals amb la finalitat de garantir el seu manteniment.

Martí ha regressat al punt de comandament avançat instal·lat a Xèrica-Viver (Alt Palància) per l’incendi originat dilluns a Begís, des d’on està seguint ben de prop l’evolució del foc. El president de la Diputació manté contacte directe amb els alcaldes de la zona perquè compten «amb tota la informació disponible», segons informa la institució que presideix, i exercir així «la màxima transparència en aquests moments tan difícils per a la població», diu la Diputació en un comunicat.

Segarra i Martí han traslladat el «suport absolut» de la Generalitat i de la Diputació davant la situació causada per l’incendi forestal. Des de la institució provincial consideren que la reunió ha resultat «útil» per a informar de l’evolució del foc originat a Begís, i diuen haver «escoltat activament» les preocupacions traslladades pels alcaldes, que han fet referència a comptar amb «més facilitats» per a poder actuar en les zones forestals.

Per això, tant el president de la Diputació de Castelló com la directora d’Avant han anunciat que se celebrarà una reunió al setembre en què es «concretaran accions» en aquest sentit. Martí ha fet referència «a la importància de fer valdre el coneixement de la gent que viu al terreny» i a executar accions «compatibles amb la sostenibilitat i l’equilibri». Segarra, pel seu compte, proposa «posar facilitats» a la neteja de camps i de boscos «aplicant el sentit comú i donant autonomia a les persones que viuen en cada territori».

Tot i així, no hi ha hagut cap concreció més.

Comparteix

Icona de pantalla completa