Diari La Veu del País Valencià
El fum dels incendis de Begís i de la Vall d’Ebo s’observa des de l’espai exterior

El fum generat pels incendis produïts a l’Alt Palància i a la Marina Alta aquests últims dies es pot observar des de l’espai exterior, tal com ha evidenciat una imatge del satèl·lit Sentine-3, del programa espacial Copernicus de la Unió Europea.

En un tweet, el programa d’observació espacial ha assenyalat que l’incendi de Begís ha calcinat 13.451 hectàrees i que el de la Vall d’Ebo n’ha cremat 13.116.

Segons els mapes de Copernicus, l’incendi de l’Alt Palància va generar un núvol de fum que va cobrir quasi tota la serra Calderona i les comarques de l’Alt Palància i de l’Alt Millars, així com també part de la província de Terol. De fet, dimecres per la nit, l’olor a cremat s’expandia pel litoral de la Plana, del camp de Morvedre i de València ciutat, a desenes de quilòmetres de la zona.

A la imatge, també, es veu com l’incendi de la Vall d’Ebo genera un núvol una mica més petit, atès que la seua activitat ja era menor. Aquest núvol afecta àrees de la Marina.

Als mapes que publica el satèl·lit s’observa com el foc de Begís ha afectat una zona que s’expandeix des del santuari de la Cova Santa, entre Altura (Alt Palància) i Les Alcubles (Els Serrans) fins a El Toro, i com s’ha quedat a les portes dels nuclis urbans de Begís, Sacanyet, Teresa i Toràs, tots a l’Alt Palància.

El foc de la Vall d’Ebo, pel seu compte, s’ha expandit des de les immediacions de les pedanies de Benialfaquí i Catamarruc, a Planes (Comtat) fins pràcticament el nucli urbà de Pego (Marina Alta). Pel sud, es va quedar a prop de la Vall de Laguar i de Castell de Castells, també a la Marina Alta.

Comparteix

Icona de pantalla completa