Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Pego lamenta l’especulació a les muntanyes: «els camps abandonats són polvorins»

L’alcalde de Pego (Marina Alta), el socialista Enrique Moll, ha criticat aquest dijous «tots els anys d’especulació urbanística i agrícola» que han patit les muntanyes, i ha lamentat la «falta de manteniment» que pareixen molts d’aquests terrenys arreu del País Valencià. Segons considera, els camps abandonats constitueixen «polvorins», i la terra «ens està tornant el que hem fet amb ella amb l’especulació urbanística i agrícola».

En aquests termes s’ha expressat l’alcalde d’una de les localitats afectades per l’incendi originat dissabte a la Vall d’Ebo. Part dels veïns d’aquesta localitat van haver de ser evacuats degut al foc. El retorn dels residents a les seues llargs s’ha produït «amb precaució i sense cap incidència» entre el dimecres i el dijous. «Ara el que és rendible són les grans explotacions, els hivernacles, i ací això no es pot fer. Els camps abandonats són polvorins, perquè el que abans passava en 15 anys ara passa en huit, i això anirà a més», ha dit.

Segons considera l’alcalde de Pego, «no es tracta d’una qüestió de sequera», perquè a la Marina Alta «plou molt», sinó que «és un problema sobre el que creix i el que s’abandona». «Hi ha molts camps cultivats, però si s’abandonen, el foc acabarà per entrar als pobles», ha afegit.

Sobre la tornada dels veïns a les seues llars, Mill ha dit que el regrés es va autoritzar dimecres després que la policia i els bombers inspeccionaren el terreny. Els veïns de Pego, segons indica, recuperen la normalitat «a poc a poc», i també ha advertit que si s’arriba a cremar la zona dels pins sencera «s’hauria cremat tot el poble».

Comparteix

Icona de pantalla completa