Diari La Veu del País Valencià
La pluja a la Marina Alta permet que els bombers declaren estable el perímetre de l’incendi i els desallotjats poden tornar a casa

Després de quatre dies intensos en què 11.700 hectàrees han quedat calcinades entre la Marina Alta i el Comtat, la situació meteorològica ha canviat i de manera favorable per als bombers. El Consorci Provincial de la Diputació d’Alacant ha declarat estable el perímetre de l’incendi amb l’arribada de pluges. Els bombers indiquen que les lleus precipitacions i el descens de temperatures han contribuït a mantindre el control del perímetre des del dimecres de vesprada. La pujada de la humitat també ha jugat un paper determinant.

Les pedregades que han tingut lloc a la vesprada de dimecres a la zona també han ajudat. Els mitjans aeris s’han retirat i tot resta a l’espera de veure com evoluciona l’oratge. En canvi, la pluja també pot jugar en contra dels equips d’extinció, atès que es poden produir tempestes disperses i desorganitzades que podrien generar «fenòmens severs», tal com a informat l’Agència Estatal de Metereologia (Aemet). Les tempestes elèctriques podrien, també, fer reviure les flames.

La notícia positiva és que els veïns de les localitats evacuades poden tornar a les seues cases. En total hi ha 1.500 veïns desallotjats. També hi ha una quinzena de carreteres tallades a la zona. La més transitada és la CV-754, que uneix Quatretondeta i Fageca, localitats del Comtat.

Fontilles, nucli poblacional de la Vall de Laguar (Marina Alta), ha sigut una de les zones més afectades de la jornada de dimecres. S’espera que la humitat de la nit contribuisca a estabilitzar encara més l’incendi, tot i que les autoritats aposten per la «prudència» després dels últims canvis sobtats, segons ha indicat la consellera valenciana de Justícia i Interior, Gabriela Bravo.

Comparteix

Icona de pantalla completa