Diari La Veu del País Valencià
El foc ja ha calcinat 11.500 hectàrees a la Marina Alta i al Comtat

Tres dies després del seu inici, el foc que es va declarar dissabte a la nit a la Vall d’Ebo (Marina Alta) ha cremat més d’11.000 hectàrees al llarg de la Marina Alta i del Comtat en un perímetre que ja supera els 80 quilòmetres. Quasi 1.500 persones han hagut de ser desallotjades dels termes de Tollos, Famorca, Fageca, la Vall d’Alcalà, Benimassot i d’alguns nuclis poblacionals dels municipis de la Vall de Gallinera, Pego, Castell de Castells, l’Atzúbia o Planes. La serra de la Serrella, que abasta distintes localitats de la zona, també es troba en perill. El seu incendi multiplicaria les hectàrees cremades i asseguraria l’arribada del foc a la comarca de la Marina Baixa.

Les condicions meteorològiques, que han provocat un canvi sobtat de direcció i d’intensitat del vent, han jugat en contra dels equips d’extinció, que no han pogut contindre l’incendi tot i disposar de 22 mitjans aeris treballant en aquest sentit al llarg de la jornada del dimarts. Dotacions de Catalunya, Aragó, Múrcia i Castella la Manxa s’han mobilitzat per a ajudar en aquesta tasca, però el foc ha tornat a guanyar la partida.

La Creu Roja va habilitar un alberg a Muro per acollir els veïns evacuats, i també n’ha instal·lat un altre a Pego. Són diverses les carreteres tallades a la zona: la que comunica Muro amb Pego (CV-700), la que connecta Gorga amb Pedreguer (CV-720) i altres rutes que vertebren el Comtat amb la Marina Alta.

Per part de la Societat Valenciana de Gestió Integral de Serveis d’Emergències, que agrupa el servei de Bombers Forestals de la Generalitat, s’ha fet una crida als voluntaris que estan de vacances perquè se sumen a les tasques d’extinció. Des de la ciutat de València, l’Ajuntament ha enviat bombers per a col·laborar en les tasques d’extinció tant d’aquest incendi com del de Begís, a l’Alt Palància. Mentrestant, l’Ajuntament de Dénia (Marina Alta) ha hagut de suspendre el seu castell de focs, atesa la manca de bombers, que estan concentrats a apagar l’incendi que es va originar a la Vall d’Ebo.

D’altra banda, l’augment de la humitat s’espera que puga afavorir les tasques contra el foc, que ha avançat amb més lentitud durant les últimes hores gràcies a la meteorologia.

Comparteix

Icona de pantalla completa