Diari La Veu del País Valencià
Vora 70.000 animals han mort per l’incendi de la Vall d’Ebo

L’ONG naturalista Fundació Franz Weber calcula que l’incendi que es ve propagant des del passat dissabte a la Marina Alta i a altres comarques adjacents ha provocat la mort de vora 70.000 animals. L’organització ha fet els càlculs seguint els models predictius del catedràtic de la Universitat de Sidney Christopher Dickman.

El model de Dickman, basat en l’onada d’incendis que va patir Austràlia al 2020, intueix que a cada hectàrea de mont existeixen entre 10 i 15 animals d’espècies diferents que hi conviuen, per la qual cosa l’associació calcula que la xifra aproximada per als focs que s’han expandit aquests dies a la Marina Alta, al Comtat i a la Safor és «extremadament conservadora», ateses les dificultats per a conèixer amb exactitud el nombre d’invertebrats i petites espècies.

L’entitat FFW assenyala que «l’impacte sobre la natura d’aquests desastres és innegable», i les mesures de restauració dels ecosistemes afectats «haurien de tindre en compte el perill que suposa la caça per als animals supervivents», per la qual cosa reclamen la prohibició atemporal d’aquesta pràctica en terrenys pròxims a les flames.

L’entitat calcula que els grans incendis forestals de l’estiu suposarien la pèrdua de més de dos milions d’animals silvestres i domesticats, a la qual cosa cal sumar la pèrdua dels modes de vida de centenars de persones.

La fundació també proposa que les accions de renaturalització i restauració de la biodiversitat, acompanyades de la fi de la caça, «assumisquen també que no existeix una cohabitació real amb ramaderies i sí amb cultius, amb molt menor impacte ambiental al no haver de disposar de tanta despesa d’aigua, de territori ni generar emissions al mateix nivell».

Comparteix

Icona de pantalla completa