Diari La Veu del País Valencià
L’incendi a Begís es complica i la UME participa en la seua extinció

Durant la vesprada del dilluns, tot just quan semblava ultimar-se l’extinció del foc a Les Useres (l’Alcalatén), s’ha declarat un nou incendi forestal a les comarques del nord. Aquesta vegada, la població afectada és Begís, a l’Alt Palància, on s’ha hagut de desallotjar un càmping i els residents a les zones més pròximes, i on s’ha decretat la situació 2 del Pla Especial d’Incendis Forestals.

Aquesta situació es decreta quan un incendi forestal pot evolucionar de tal manera que la població resident queda afectada greument i requereixen de les mesures corresponents de protecció, incloent mitjans extraordinaris per a l’extinció del foc. Poc després, de fet, s’ha hagut de desallotjar el petit nucli poblacional de Río Arriba.

Durant la vesprada, una desena de mitjans aeris de la Generalitat treballaven en l’extinció amb huit unitats dels Bombers Forestals de la Generalitat, sis autobombes, cinc dotacions i quatre comandaments, a més d’un camió del Consorci Provincial de Castelló.

Poc més tard s’incorporava la Unitat Militar d’Emergències (UME). La dificultat d’accés a moltes zones ha complicat les tasques d’extinció dutes a terme en un primer moment pel Consorci provincial de Bombers de Castelló com també pel cos de la Generalitat Valenciana.

Segons ha expressat l’alcaldesa de Begís, María José Madrid (PSPV), en diversos mitjans, el foc es va iniciar cap a les 16 hores del dilluns en una zona de muntanya de difícil accés. El vent i la calor han facilitat l’expansió de l’incendi i unes seixanta persones havien de ser desallotjades.

Comparteix

Icona de pantalla completa