Diari La Veu del País Valencià
Bétera bat el rècord amb una Alfàbega de 3,24 metres

Les festes de Bétera, al Camp de Túria, han batut nous rècords després de dos anys sense celebracions degut a la pandèmia. Una alfàbega de 3,24 metres, que passejarà pel municipi el dilluns, coincidint amb la Rodà de la festa de la Verge d’Agost, ha servit per trencar les marquès d’anys anteriors.

Així ho ha fet saber aquest diumenge l’alcaldessa de la localitat, Elia Verdevío (PP), qui ha acudit a l’Hort de les Alfàbegues amb el regidor de Festes, Manuel Pérez, els membres de la corporació municipal i diversos protagonistes d’aquesta festa.

«No hi havia millor manera de tornar a celebrar les nostres estimades festes que amb una alfàbega d’aquesta altura, que ha superat la marca que teníem del 2012, de 2,86 metres», ha dit l’alcaldessa.

Pel seu compte, el regidor Manuel Pérez també ha celebrat el rècord i ha expressat la voluntat que la festa de Bétera siga catalogada com a d’Interès Turístic Nacional.

A l’acte també hi havia l’enginyer agrònom Pablo Martínez, veí de Bétera que ha mesurat l’alfàbega; i el mestre alfabeguer encarregat de cultivar-la, Ramon Asensi.

Comparteix

Icona de pantalla completa