Diari La Veu del País Valencià
Elx celebrarà la Nit de l’Albà el 15 d’agost després de ser ajornada per les condicions meteorològiques

Elx, capital del Baix Vinalopó, celebrarà finalment la seua tradicional Nit de l’Albà dilluns 15 d’agost després de ser suspesa ahir dissabte per la situació meteorològica «adversa i incerta». En canvi, sí que s’ajorna sense data el Castell de Focs Artificials, segons ha informat la Policia Local.

L’Ajuntament de la ciutat va anunciar la suspensió d’aquesta celebració, que s’hauria d’haver produït dissabte a la nit, davant la situació meteorològica que afectava el País Valencià de punta a punta.

El consistori, després de dos anys de pandèmia, vol que la Nit de l’Albà d’enguany siga la més espectacular, atès que aquesta edició coincideix amb la seua estrena com a Festa d’Interès Turístic Nacional, i amb aquesta intenció es preveuen disparar 6.000 quilos de productes pirotècnics, un centenar de palmeres més que al 2019 –fins a 520– i des de més punts de llançament, un total de 22, perquè «el color, el so i l’olor a pólvora» arribe a tots els punts de la ciutat.

La Palmera de la Verge per a aquest any està composada per 1.300 coets i s’espera que arriben a pujar 300 metres d’altura i 700 metres de radi. L’objectiu és que la ciutat estiga il·luminada duran25 segons, dos o tres segons més que en l’última edició.

[EN ACTUALITZACIÓ]

Comparteix

Icona de pantalla completa