Diari La Veu del País Valencià
La Fira d’Agost de Xàtiva s’inaugura aquest diumenge

La Fira d’Agost 2022 de Xàtiva (la Costera) s’inaugurarà oficialment aquest diumenge, a les 23.3o h, amb l’acte institucional del nomenament de Patricia Iborra Mollá com a Reina de la Fira i de la seua Cort d’Honor. Tot seguit, al camp de futbol de la Murta, la companyia Mayumana posarà en escena l’espectacle «Currents», basat en recursos de teatre, dansa, música, clown, manyaga i percussió, inspirat en la batalla creativa entre Nikola Tesla i Thomas Alva Edison per la invenció de formes modernes d’electricitat. En acabat, la Pirotècnia Aitana dispararà un castell de focs artificials.

Com sempre, s’ha confeccionat una programació àmplia i diversa, que té en compte els gustos de tots els públics. Xativins i visitants podran gaudir, entre moltes altres activitats, de la tradicional Fira del Bestiar, la fira d’atraccions, el Trofeu de Tir Olímpic, el Concurs de Doma Clàssica, el Torneig d’Escacs, la 70a edició de la Carrera de Motos, les cercaviles, el cant d’albades, les danses, les mascletades, les exposicions de pintura i de fotografia…

El XXV Festival de la Cançó tindrà una edició especial amb l’obra «El tocadiscos de Joan Fuster», dirigida per Pau Alabajos, que compta amb la participació dels actors Alfred Picó i Lara Salvador, i dels músics i cantants Pau Alabajos, Mireia Vives, Toti Soler, Meritxell Gené, Pep Gimeno Botifarra, Gemma Humet, Xavi de Bétera, Esther, Feliu Ventura i La Maria. Es podrà veure aquest dilluns, 15 d’agost, a les 23 h, a la plaça de la Seu.

En aquest mateix espai escènic, dimarts, la companyia Olimpia Metropolitana representarà la comèdia «El mètode Grönholm», amb Rebeca Valls, Jordi Ballester, Ferran Gadea i Diego Braguinsky; dimecres serà el torn de L’Horta Teatre i l’obra «Els Villalonga», amb Lucía Poveda, Bruno Tamarit i Alfred Picó; dijous, el de Produccions Yllana, S.L. i «Pasport», amb César Maroto, Rubén Hernández, Susana Cortés i Edu Ferres, i divendres, el de Triapason Producciones i «Frau D», Premi del públic al millor espectacle valencià de la sala Russafa 2022.

Els concerts multitudinaris se celebraran al camp de futbol, principal espai de la festa gran xativina. El cartell d’enguany està protagonitzat pels grups Dorian, La Habitación Roja, Muchachito Bombo Infierno i La Pegatina. També hi haurà un musical basat en els grans himnes de Tina Turner.

En aquesta edició de la Fira, se celebraran dues Nits Joves. La primera, dimecres, 17 d’agost, a les 23 h, amb La Pegatina, a cinc euros l’entrada, i el seu nou espectacle «Hacia otra parte». Una posada en escena renovada, més enèrgica que mai i a l’altura de la festa que suggereix la seua música. La segona, dijous, 18 d’agost, a les 22 h, amb les actuacions del Diluvi, Mafalda i Tesa. Aquesta vetlada serà d’entrada gratuïta amb invitació.

Les actuacions a La Murta finalitzaran amb dos plats forts. Divendres, 19 d’agost, a les 23 h, hi haurà un gran concert a càrrec de dues de les principals bandes de l’indie de l’Estat: Dorian i La Habitación Roja. Aquest recital tindrà un preu de 15 euros de forma anticipada i de 20 euros en taquilla el mateix dia.

La clausura de la Fira, dissabte, 20 d’agost, a les 23 h, tindrà un final apoteòsic amb el musical «Totally Tina», aclamat espectacle basat en els grans èxits de Tina Turner. Aquest musical ha triomfat per tot el món i ha rebut diversos premis i el reconeixement del sector.

«Totally Tina» reviu un concert de la reina del rock i del soul gràcies a la veu de Justine Riddoch, un so realista, un equip de ballarins professionals que recrea les coreografies originals i un vestuari que reprodueix fidelment els vestits que la diva lluïa sobre l’escenari.

Comparteix

Icona de pantalla completa