Diari La Veu del País Valencià
Transició Ecològica consolida la retirada de la incineració de residus perillosos a la cimentera de Bunyol

La Conselleria de Transició Ecològica ha tramitat l’informe-proposta d’autorització ambiental integrada per a retirar el permís per a gestionar residus perillosos a la cimentera de Bunyol (Foia de Bunyol) després de la sol·licitud de Cimsa, la nova empresa propietària. Es tracta d’una sol·licitud «àmpliament demandada» per la societat civil de la comarca de la Foia de Bunyol, segons ha informat la Generalitat.

A aquesta retirada de l’autorització per a valoritzar residus perillosos, cal afegir el desmantellament del forn de la fàbrica, cosa que ha fet reduir «de manera significativa» la capacitat de valorització energètica d’aquestes instal·lacions. Una vegada consolidat el nou informe-proposta de l’autorització ambiental integrada, la planta utilitzarà només combustibles convencionals, biomasses i materials no perillosos.

L’informe-proposta redactat per a la retirada definitiva de la gestió de residus perillosos a la instal·lació de Bunyol modificarà de manera «no substancial» l’autorització ambiental integrada d’aquesta cimentera, que ha sigut definitivament renovada, amb les noves condicions imposades després de diversos anys de tramitació administrativa.

En resolució final de la Conselleria de Transició Ecològica d’agost del 2022 s’han tornat a calcular, de manera total o parcial, algunes de les aportacions realitzades pels ajuntaments, mancomunitat i agents socials de la comarca.

Segons indica la Generalitat, es tracta d’un expedient administratiu que l’administració anterior «va mantindre inactiu des de l’any 2011 i que ha tingut una renovació completa de l’avaluació d’impacte ambiental per a arribar a aquest punt de finalització de l’expedient».

Comparteix

Icona de pantalla completa